maanantai 19. toukokuuta 2014

Chili-suklaakakku



Olen jo kerran aikaisemmin julkaissut chili-suklaajuustokakun reseptin. En kuitenkaan voinut olla kokeilematta Fazerin chili-suklaakakkua. Tähän kakkuun ei tule lainkaan liivatetta ja pehmeän ja lämpimän makunsa se saa tulisesta Sambal oelek-chilitahnasta.

Pohja:

135g kaurakeksimuruja
15g kaakaojauhetta
20g sokeria
55g voisulaa

Suklaamassa: 

 200g tummaa Fazer Premium 70% suklaata
4 kananmunan keltuaista
80g tomusokeria
25g Sambal oelek-tahnaa (tulinen chilitahna)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g kuohukermaa

Koristelu:

150-300g tummaa Fazer Premium 70% suklaata
kaakaojauhetta

Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Lisää kaakaojauhe ja sokeri murujen sekaan. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele massa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 
Sulata suklaa varovasti mikrossa sulatusteholla. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja chilitahna. Lisää sulatettu suklaa, tuorejuusto ja lopuksi kermavaahto. Sekoita varovaisesti tasaiseksi vaahdoksi. Kaada massa vuokaan, peitä kelmulla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. 
Suklaakakun koristeiden viimeistely kannattaa tehdä ennen tarjoilua. Koristele sulatetulla suklaalla mielesi mukaan ja viimeistele sihdin läpi tomutetulla tummalla kaakaojauheella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!