sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklaakoristeita



Suklaalla koristelu on hauskaa, eikä yhtään niin vaikeaa kuin voisi luulla. Kokeilin muutamia tapoja koristella leivonnaisia suklaalla. Tein masariinkakkuun suklaamarmoroinnin ja kuppikakkuihin perinteiset suklaakoristeet. 

Masariinkakkuun tein pomadakuorrutteen sijasta tomusokerista ja mehusta kuorrutteen (esim. appelsiinituoremehu) ja marmorointiin käytin tummaa taloussuklaata. 

Kuorrute:
n. 1/2 pakettia tomusokeria
mehua/vettä sen verran että kuorrutteesta tulee juoksevaa

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja sulata suklaa. Kaada kuorrute tuotteen päälle ja levitä se tasaiseksi. Pursota heti sen jälkeen suklaa spiraalin muotoon, keskeltä aloittaen. Vedä esim. grillitikulla joka toinen viiva keskikohdasta ulkolaidoille ja joka toinen vastakkaisesti. Näin saat kuviosta kolmiulotteisen. 



Perinteisiä suklaakoristeita on helppo pursottaa esim. Minigrip-pussin avulla. Sulata suklaa ja laita sulanut suklaamassa Minigrip-pussiin, sulje pussi huolella ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Jos suklaa on liian juoksevaa voit lisätä siihen pienen tilkan vettä, se tekee suklaamassan paksummaksi.

Pursota haluamasi muotoisia koristeita esim. leivinpaperin päälle. Voit käyttää pursottamisessa apuna valmiita tai itse piirrettyjä koristemalleja. Laita mallikuva leivinpaperin alle ja pursota kuvio sen jälkeen ääriviivoja pitkin. 

Itse tein suklaakoristeet kuppikakkuihin vapaalla kädellä, pursottamalla neljä silmukkaa ja kaarevan muodon niihin sain antamalla niiden kovettua patonkivuoissa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!