maanantai 4. marraskuuta 2013

Chili-suklaajuustokakku


Ilman uunia valmistettava juustokakku on helppo tehdä, mutta sen hyytymisen odottaminen vaatii kärsivällisyyttä ja malttia. Kakku on parhaimmillaan tarjottavaksi vasta seuraavana päivänä. Chili tuo potkua tähän suklaiseen juustokakkuun. Tästä kakusta riittää tarjottavaa 10-12 hengelle.

Pohja:
1 paketti Domino minttu -keksejä
50g voita

Täyte:
200g suklaata 
2 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/2 tl chilijauhetta 
1-2 rkl kahvia
1 rasia (200g) Philadelphia tuorejuustoa 

Koristeluun:
n. 50-100g sulatettua suklaata 

Murskaa Domino-keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos noin 18 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalle kannattaa pingottaa leivinpaperi.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi. Sulata sillä välin suklaa ja sekoita sulan suklaan joukkoon chilijauhe.  Sekoita sen jälkeen suklaa tuorejuuston kanssa. Mausta sokerilla. 

Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan vahvaan kahvitilkkaan. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää seokseen, samaan aikaan vatkaten, viimeiseksi kevyesti vaahdotettu kuohukerma. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele sulalla suklaalla.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!